Проходът „Твърдица-Елена“ вече е проходим

Проходът

Източник: publics.bg

Пряката връзка между градовете Елена и Твърдица вече е проходим. 40 километра от най-краткия път между Северна и Южна България вече е рехабилитиран.

Този участък не е бил ремонтиран от 1984 година, което практически го правеше неизползваем. Ремонтът започна в началото на септември и струваше на републиканския бюджет около 11,5 млн. лв. По време на рехабилитацията са били изградени 50 отводнителни съоръжения и са използвани над 80 хил. тона асфалт.

На откриването присъстваха и премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: