pixel

Училище за храна печели наградата Стивън Лорънс 2022

Hackney School of Food

Архитектурното бюро Surman Weston спечели наградата RIBA Stephen Lawrence за най-добър малък проект за своето Hackney School of Food – преустройство на къща на стойност 307 000 паунда.

Наградата се присъжда на най-добрите малки проекти в страната и отличава сгради със стойност на строителство под 1 милион паунда. Общественият център на Surman Weston в Източен Лондон учи децата как да отглеждат и приготвят храна. Той е съвместен проект на благотворителна организация и федерация от училища.

Проектите бяха избрани от кратък списък, който включваше също реставрацията на модернистична къща от 60-те години на миналия век от Chiles Evans + Care Architects, пешеходен мост на Gagarin Studio в Лийдс, прецизно разработен четириетажен дом на McMahon Architecture в Уолтъм Форест и The Parchment Works на Will Gamble Architects.

Hackney School of Food

Наградата „Стивън Лорънс“ се присъжда за всеки проект с бюджет за строителство под 1 млн. паунда и е учредена през 1998 г. в памет на Стивън Лорънс, тийнейджър и амбициозен архитект, убит при расистко нападение в Елтъм през 1993 г.

Победителят беше обявен в рамките на церемонията по връчването на наградата „Стърлинг“ в централата на RIBA. Сред предишните победители са Mole Architects, Níall McLaughlin Architects, Denizen Works и Duggan Morris Architects.

Снимки: Jim Stephenson

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: