pixel

Трети блок в Русе e саниран по националната програма

sanirane

Трета многофамилна жилищна сграда в община Русе е обновена по националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от общината. В блока, който се намира в кв. „Дружба-1“ живеят 67 души в 36 апартамента.

Шестетажната сграда с два входа вече разполага с подменени дограми, външна топлинна изолация на стените, ремонт на покрива и освежена стълбищна клетка на стойност близо 380 000 лева.

От кметството информираха, че предстои работа по още 22 жилищни сгради в Русе, като по този начин близо 1800 домакинства ще се възползват от мерките за безплатно реновиране на домовете.

Към момента в община Русе има 15 санирани жилищни сгради – три от тях са финансирани по Националната програма за енергийна ефективност, а останалите 12 – в рамките на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 година.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: