pixel

Луксозен жилищен комплекс с вертикални градини в Банкок

вертикални градини

Живи зелени стени – вертикални градини обгръщат този комплекс от жилищни сгради в Банкок, дело на Somdoon Architects. Намира се в жилищен район на Сухумвит и се състои от две отделни кули, всяка от които е създадена за определен тип наематели. Зелена „кожа“ покрива сградата, като осигурява сянка, но по-важното е, че променя и адаптира това, което се вижда отвън и отвътре.

По-малката кула с десет етажа се нарича Скайли и се цели в млади двойки или самостоятелни обитатели. Най-малкото жилище тук е само 23.3 кв. м. Апартаментите в тази сграда са по-малки, за да се контролира цялостната цена за един дом и да могат да бъдат по-достъпни за хората с по-малки доходи.

зелени стен и

По-високата 32-етажна кула се нарича Аштън. Тя е насочена към семейства и подчертава хоризонтални и конзолните пространства. Домовете са различни и врират от малки апартаменти до мезонети с две спални, частни басейни и градини. Остъкление от три страни във всеки дом осигурява разкошния изглед навън. Има и полу-открити тераси, които са гъвкави и лесно се трансформират от конвенционален балкон към закрита жилищна площ.

От външната страна сгъваема „кора“ обвива и визуално свързва двете кули, а зелената стена сигнализира живата връзка между околния пейзаж и сградата.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: