pixel

Турска фирма строи комплекс в ”Младост”

Гаранти-коза

Турската компания “Гаранти-коза“ купи търговския център “Аско Деница“ в столичния квартал “Младост“, както и няколко големи терена в съседство.

Идеята е на мястото да се вдигне мегакомплекс, в който ще има 800-900 апартамента, мол с разчупена архитектура, хотелска част и голяма фитнес зала, съобщава в. „Преса“.

Строителството се очаква да започне до няколко месеца, както и продажбите „на зелено“ на жилищата. Общата площ на придобитите парцели е 31.25 декара, които струваха 22.83 млн. лева на купувача.

Продавач на „Аско Деница“ и прилежащата земя е фирмата „Ди Ен Джи Асетс“. Неин едноличен собственик е Любомир Павлов. Сделката е на стойност 10.366 млн. лева.

Втората сделка е за съседен парцел с площ 6.44 декара, като продавач там е дружеството „Деница имоти“, също собственост на Любомир Павлов. За имота са платени 2.15 млн. лева.

При третата сделка продавач е компанията „Недвижими имоти-София“, която също се контролира от Павлов. Покупко-продажбата е за 10.27 млн. лева.

Павлов от години инвестира в имоти. В последно време бизнесът му е главно на френската Ривиера, където строи луксозни къщи и ги продава.

„Гаранти-коза“ е сред най-големите строителни компании в Турция. Основните й проекти са в Истанбул, но има обекти в Саудитска Арабия, Русия и в страни от Централна Азия.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: