pixel

Терафлекс® PU 40 FC

teraflex

Терафлекс® PU 40 FC представлява висококачествена, извънредно еластична еднокомпонентна уплътнителна и лепилна маса, изградена на полиуретанова основа. Продуктът намира приложение при еластично уплътняване на натоварени фуги в строителството, както и за лепене на конструкции и метални материали. Залепва перфектно към редица строителни материали като бетон, тухла, дърво, алуминий, стомана, мед и различни пластмаси.

Терафлекс® PU 40 FC изсъхва бързо, без да причинява корозия и стичане при полагане във вертикални фуги. Продуктът запазва еластичността си по време на целия период на употреба като след изсъхване може да бъде шлайфан и боядисван. Втвърденият уплътнител е устойчив на UV лъчи и въздействие на химикали. Поради пластично-еластичните си характеристики, понася разширения дължащи се на променливи атмосферни условия (дъжд, сняг, екстремни температури, морска вода).

Продуктът се препоръчва за употреба на места с натоварени фуги, подложени на големи напрежения и структурни свръзки във вибриращи конструкции. Използва се за уплътняване на фуги във вакуумни системи, инсталации с въздух под налягане, контейнери, вагони, силози, алуминиеви конструкции, канализационни системи, автомобили, каравани, кораби и други.

Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: