pixel

Patchara+Ornnicha Architecture проектира хотел с нетипично издължени балкони

Hotel 1

Поредица от удължени балкони характеризират този конкретен хотел, построен на тих хълм на остров Кох Фанган, Тайланд. Проектиран от Patchara+Ornnicha Architecture, хотелът създава свой собствен модел за осигуряване на омайваща гледка към океана и планините.

Hotel 2

Наречен Varivana Resort Koh Phangan, хотелът заема площ от 4000 кв. м. и се състои от три блока, разположени непосредствено един до друг, което ги прави да изглеждат като една сграда. Заобиколен от кокосова градина с изглед към океана на хоризонта, хотелът разполага с 40 стаи за гости, ресторант, спа и басейн. Сградите са стратегически разположени в задната част на площадката, скрити от главния път зад пищен зелен пейзаж, леко изместени една спрямо друга, за да предоставят на гостите непрекъснат изглед към околния пейзаж и същевременно да се осигури максимален поток от естествена светлина във всяка стая.

Hotel 3

За гостите хотелът бавно се разкрива през тясна алея от дъното на площадката, водеща към лобито нагоре. Лобито на хотела представлява отворена платформа с покрив, от която гостите могат да се насладят на живописна гледка към околния пейзаж. На покрива на хотела са разположени ресторант, басейн и зона за отдих. От височината на хълма хотелът предоставя на своите гости панорамна гледка към планините, океана и залеза в далечината. Балконната зона с уникална структура, изпъкваща с 2,5 метра навън от стаята, предлага на гостите директното излагане на слънчева светлина и нов начин да се насладят на това открито пространство.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: