Проектът за Голямоконарско шосе е за 30 млн.

remonti

Проектът за „Голямоконарско шосе“ е готов и предстои да бъде внесен в Областния съвет за устройство на територията и Агенция „Пътна инфраструктура“. Това заяви областният управител на Пловдив Розалин Петков по време на представянето на новия си заместник Владимир Маринов.

Проектът е на стойност 30 млн. лв., с които ще бъде удвоено шосето до АМ „Тракия“.

Община Пловдив заедно с Община „Марица“ обяви намерението си през януари т.г. да стартира с изпълнението на проекта за реконструкция и разширяване на ул.“Голямоконарско шосе“ до края на годината.

Друг голям ремонт предстои и на пътя Пловдив – Асеновград, за който са заложени около 23 млн. лв. Предстоят още отчуждителни процедури, след което проектът ще бъде внесен в АПИ. Средствата за удвояването на този път ще бъдат заложени в бюджета на Община Пловдив за следващата година, съобщава dir.bg.

По думите на Розалин Петков Областната управа подготвя и големи инфраструктурни проекти за общините „Куклен“, „Марица“ и „Раковски“ заради разрастващата се „Тракия икономическа зона“.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: