Започна строителството на най-голямата пасивна офис сграда на Белгия

energiina-office-sgrada

Наскоро започна строителство на сградата Herman Teirlinch – най-голямата пасивна офис сграда в Белгия. Разположена на брега на канала в сърцето на Брюксел, сградата със смесено предназначение и площ от 66 500 квадратни метра ще преобрази района в зелен градски квартал. Устойчивата нискоетажна структура е проектирана от Neutelings Riedijk Architects.

energiina-office-sgrada

Сградата със смесено предназначение Herman Teirlinch ще бъде построена на едно от последните в града места за подобни разработки в „Thurn § Taxis“ – зона с лесен достъп чрез обществен транспорт и носеща характерен исторически чар. Neutelings Riedijk Architects са проектирали нискоетажна структура с шест етажа, за да запазят стилистичните взаимоотношения със заобикалящата градска среда. За да се избегне монолитния външен вид, архитектите са извадили няколко обема от сградата, създавайки място за общите части, и са прибавили 60-метров вертикален елемент, който да придаде на сградата характерен и отличителен силует.

Herman Teirlinch е организирана около закрита вътрешна улица, която пресича цялата сграда и се свързва с ресторанти, изложбени пространства, подземен паркинг, аудитории, както и приемни зони, съобщава greentech.bg. Офисите са разположени на по-горните етажи, разпределени около четири големи вътрешни зимни градини. Стъклената обвивка на градините и многобройните прозорци и оберлихти осигуряват изобилие от естествена светлина в сградата. Herman Teirlinch се очаква да бъде завършена през 2017.

Строители.бг

energiina-office-sgrada

еуиуеиуеш

energiina-office-sgrada

шиешеишеи

energiina-office-sgrada

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: