Пуснаха още един участък на AM“Струма

struma

Пуснаха в експлоатация новопостроен участък от магистрала „Струма“ между км 435+340 и км 438+500. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отбеляза, че с пускането на движението по последните три километра на лот 4 на магистралата ще се спестят десетките отходи по пътя към Гърция. Транзитният трафик от днес се изнася извън селата Кулата, Чучулигово и Марино поле, съобщават от министерството.

До окончателното завършване на трасето движението по новопостроения участък ще се осъществява двупосочно, като е създадена временна организация.

Времето за придвижване в това направление ще се спести с около един час, уточни шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Регионалният министър посочи, че при изпълнението на проекта се е наложило извършването на допълнителни отчуждителни процедури. Тя увери, че след приключване на довършителните работи, ще бъде ремонтиран и пътят през селата, през който е минавал трафикът.

Павлова припомни, че обектът е бил замразен за повече от година и половина. Това е довело до удължаване на срока на договора с почти две години и затруднения за живеещите и работещите в района, особено за хората от селата Кулата, Чучулигово и Марино поле.

Министърът благодари на строителите, които след възстановяване на работата през декември миналата година полагат много тежък труд. Тя изтъкна, че с активната си работа те са направили възможно изнасянето на тежкотоварния трафик от трите села.

Другото платно в участъка е готово. То обаче остава затворено, за да може по него да се движи строителната техника.

Работата по изграждането на Лот 4 на АМ „Струма“ продължава в 24-часов режим, обяви още Лиляна Павлова. Тя уточни, че целта е трасето да бъде завършено основно до 1 август и движението да може да се осъществява по него. След това ще има само довършителни работи.

Осигурено е и допълнително финансиране за ремонта на последния участък от 1.5 км преди граничния контролно-пропускателен пункт на границата, който преди това не е бил включен в проекта.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: