pixel

Разширяват околовръстното след 2015 г.

okolovrustnoto

Разширението на столичния околовръстен път ще започне след 2015 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ планира да увеличи лентите за движение на отсечката между квартал Бояна и пътен възел „Люлин“. Това обяви председателят на УС на агенцията инж. Лазар Лазаров на форум, организиран от Камарата на строителите в България. От пътната агенция се надяват проектът да се финансира по новата ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Финансиране ще се търси и за проекта за разширението на околовръстния път в участъка между кв. „Младост“ и магистрала „Тракия“.

След 2015 г. Агенцията ще кандидатства за получаване на европейски средства за изграждането на високоскоростния път между Видин и Ботевград, както и за строежа на автомагистрала „Калотина“ до границата със Сърбия, добави Лазаров.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: