Разширяват околовръстното след 2015 г.

okolovrustnoto

Разширението на столичния околовръстен път ще започне след 2015 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ планира да увеличи лентите за движение на отсечката между квартал Бояна и пътен възел „Люлин“. Това обяви председателят на УС на агенцията инж. Лазар Лазаров на форум, организиран от Камарата на строителите в България. От пътната агенция се надяват проектът да се финансира по новата ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Финансиране ще се търси и за проекта за разширението на околовръстния път в участъка между кв. „Младост“ и магистрала „Тракия“.

След 2015 г. Агенцията ще кандидатства за получаване на европейски средства за изграждането на високоскоростния път между Видин и Ботевград, както и за строежа на автомагистрала „Калотина“ до границата със Сърбия, добави Лазаров.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: