pixel

Цялостен ремонт на Летния театър в Бургас

leten-teatur

Община Бургас планира пълен ремонт на Летния театър в Морската градина през 2015 година. За целта градът ни ще кандидатства по проект “Красива България”, който финансира реставрации на сгради в областта на администрацията, културата, изкуствата, транспорта и други.

Докладната записка за кандидатурата вече е внесена в Общински съвет и ще бъде разгледана на сесията преди празниците.

Подготвеният от община Бургас проект е с работно наименование “Реконструкция, модернизация и адаптация на Летен театър Бургас. Осигуряване на безопасна и привлекателна градска среда”. Бюджетът на планираните дейности е в размер на 238 900 лв, съобщава dir.bg.

Ремонтът ще включва пълна подмяна на неудобните дървени скамейки с единични сгъваеми седалки, които трябва да се монтират върху новоизградена метална конструкция. Напълно реконструирана ще бъде и подовата настилка, върху която ще бъдат монтирани осветителни тела.

Ще се осигури и достъп за хора в неравностойно положение, като за целта ще бъдат ремонтирани входовете към залата и ще бъдат изградени места за инвалидни колички.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 19 януари догодина.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: