Търси се проектант за Лот-3 на АМ „Струма

Струма

Източник: publics.bg

Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП) обяви конкурс за избор на изпълнител за изготвяне на предварителен проект на Лот-3 автомагистрала „Струма“. Tова става ясно след справка в електронния журнал за обществени поръчки към Официалния вестник на Европейския съюз. Трасето е с дължина 64км и се простира между Благоевград и Сандански.

Проектантът трябва да изготиви проекта в 2 основни части. Първата част е „пътна“ е нужна оценка на вариантите на трасето и избор на окончателния вариант, както и възможните решения за преминаване през други трасета и пресечени местности. Проектантът се задължава също така да изготви парцеларни планове съобразно приетото проектно решение и да подготви отчуждителните процедури.

В част „тунели“ изискване към проектантите е да изготвят концептуален и идеен проект на тунела през Кресненското дефиле. Предвижда се да бъдат изградени 2 или 3 тунела в първи и втори подучастък с обща дължина около 17 км.

Първи подучастък (Лот-3.1) е от Благоевград до Крупник с дължина 21 км. Тунелът тук се предвижда да е около 2,6 км. Втори подучастък (Лот-3.2) е между Крупник и Кресна. Неговата приблизителна дължина е 20 км. Той преминава през планински терен и се налага построяването на 1 или 2 тунела с обща дължина около 15 км в зависимост от броя им. Трети подучастък (Лот-3.3) е с дължина 23 км и е от Кресна до Сандански.

Срок за подаване на документи е 28 януари 2013г. Прогнозната стойност на проектантската дейност възлиза на 5 млн. лева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: