pixel

Строителните компании в САЩ изпитват сериозен недостиг на работна ръка

През последната една година се наблюдава превес на търсенето на жилища над предлагането. От една страна, това е добре, тъй като анализаторите тълкуват този факт като индикация за възстановяването на пазара, но от друга – започва да се усеща недостиг на апартаменти ново строителство. Проблемът е в липсата на работна ръка. „През последните пет години много строители напуснаха отрасъла, поради тежката ситуация в отрасъла. На нас те сега са ни много необходими”, казва Дон Дикстра, президент на строителна компания. Най-силен недостиг на строители има в западната част на САЩ. Това, което се търси са шлосери, бояджии, специалисти по покривите.

Това се отразява върху срока на намиране на имот. „Преди кризата на клиента бяха необходими около половин година, за да намери хубав имот ново строителство, а днес не само, че са му необходими около девет месеца, за да се намери подходящия имот, но и струва по-скъпо”, обяснява Стивън Брукс, управител на агенция за недвижими имоти.

Индикация за необходимостта от строители е и факта, че в някои райони на САЩ месечната заплата се е повишила с 10%. Въпреки това строителните компании изпитват сериозен недостиг на работна ръка, защото през тези години не са чакали, а са намерили работа в друг бранш.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: