pixel

Ремонтират 34 училища и градини в София

remont uccilishta

Столична община е осигурила 5 120 000 лв. собствено финансиране за ремонт на 34 училища и детски градини в 18 района на София, съобщи зам.-кметът Ирина Савина. Програмата на Столична община предвижда конструктивно укрепване и изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност в общински учебни и детски заведения за 2015 г., предаде БГНЕС.

1 800 000 лв. са за мерките по програмата за енергийна ефективност за 8 училища и 10 детски градини.

3 320 000 лв. са за конструктивните укрепвания в 18 обекта – 10 училища и 8 детски градини.

След 20 юни трябва да започнат ремонтите дейности.

В два обекта в „Красно село“ ремонтите дейности ще продължат и след 15 септември. За един от тях и децата ще бъдат пренасочени към други детски градини.
Другият обект е училище, но там ремонтните дейности няма да пречат на учебния процес.

В 4 училища в други райони дейностите трябва да приключват до 15 септември, но това са индикативни срокове и може при обжалване на поръчките да не приключат тогава.

Направена е организация да не се затруднява учебният процес, ако продължат ремонтните дейности.

Ще бъдат ремонтирани в Средец – 1 училище, 3 обекта в Красно село, Възраждане – 2, едно ОДЗ в Оборище, едно училище в Сердика, в Подуяне – 4 детски градини, Слатина – 1 детска градина и 1 училище, 2 градини в Изгрев, 2 училища в Лозенец, в Красна поляна – 2 детски градини, Надежда – 1 училище, Искър – 2 детски градини и едно училище, 2 училища в Младост, Витоша – две детски градини и едно училище, две училища в Овча Купел, една детска градина и едно училище в Люлин, едно училище във Връбница и една детска градина в Пасарел.

В София има 198 общински детски градини, 174 са общинските училища.

През последните години успяхме в 90% от училищата и детските градини да внедрим частични мерки за енергийна ефективност, каза Савина.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: