pixel

Цариградско шосе в ремонт от края на април

tzarigradsko shose

Столична община планира в края на април да започне рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе“, съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Първият етап на ремонта обхваща отсечката от Околовръстното шосе до разклона за летището, която е дълга около 5,8 километра.

В началото на юни ще започне работата по отсечката между бул. „Яворов“ и 4-ти километър.

Ремонтните дейности ще продължат пет месеца. Булевардът няма да бъде затварян изцяло. Движението ще се осъществява с прехвърляне от едната лента в другата.

От Столична община са си поставили срок до началото на септември за приключване на основните ремонтни работи, за да не се пречи на движението в началото на учебната година.

Обновяването на двете отсечки струва 19 милиона лева от бюджета на Общината. Обединението на „Трейс Груп Холд“ и на свързаната с нея „Инжпроект“ ООД се класираха на първо място в търга за ремонта на две нови отсечки от „Цариградско шосе“.

Миналата година булевардът беше ремонтиран от разклона за „Младост“ до моста на 4-ти километър.

В началото на следващия месец ще започне и ремонтът на бул. „Витоша“ от бул. „Патриарх Евтимий“ до входа на Южния парк. Предвижда се да бъдат обновени пътните платна, тротоарите и осветлението. Ще бъде обозначено и велотрасе за колоездачите и ще се подмени релсовият път. Проектът включва и ремонт на двата моста над булевардите „България“ и „Пенчо Славейков“.

През тази година започва и работата по естакадата на бул. „Иван Евст. Гешов”. В момента се подготвят документите за получаване на разрешение за строеж,каза зам.-кметът по транспорта.

Той съобщи, че е почти готов център за управление на трафика в столицата, като интелигентна транспортна система ще обхваща около 130 кръстовища. „До края на месец май центърът ще бъде окончателно оборудван, след което поетапно в рамките на тази и следващата година предстои модернизацията на кръстовищата – инсталиране на датчици и системи за мониторинг“, съобщи още Любомир Христов.

Той посочи, че като приоритет системата е насочена към обществения транспорт, линейките, пожарните, конвенционалния трафик. По думите му, след като заработи системата ще се намали изразходваното гориво с около 7-9%.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: