pixel

Първата в света соларна система всичко в едно!

Идеята за „зелен ток” вълнува ума на всеки иноватор, изобретател, еколог, учен и всеки, отдаден на мечтата за бъдеще с по-благоприятна и независима среда на живот.

Преобразуването на светлина в електроенергия, чрез умна, ефективна, иновативна, мощна, високотехнологична и портативна система, отнема само четири години на откривателите на Smartflower – от раждането на проекта, разработката до пускането му в експолатация. През 2014, вдъхновени от формата и устройството на слънчогледа, австрийците Александър, Петер и Кристоф дават на света първата соларна система всичко-в-едно, която днес, месеци по-късно захранва с еко енергия над 200 домакинства, а вече е и на българския пазар, представена от Киров АД. „Искаме да направим независими градове, общества и компании, да ги освободим от натоварването на нарастващите енергийни разходи до най-висока възможна степен“ – споделят създателите.

УМЕН СЛЪНЧОГЛЕД В ГРАДИНАТА

Инсталирането на Smartflower POP отнема само час! Всичко, което трябва да направите е да го монтирате, включите и настроите  и вече имате екологична енергия, захранваща дома.

Той се събужда преди вас, засичайки първия лъч от слънцето и в същия миг започва да генерира енергия. Вдъхновен от природата, досущ като цвете, Smartflower автоматично разтваря своите соларни листа, с площ от  18м2, образувайки перфектен кръг. Системата се контролира напълно астрономически в две равнини, поддържайки винаги оптимален ъгъл от 90° спрямо слънцето, докато конвенционалните покривни соларни и фотоволтаични инсталации са монтирани статично и така са под оптимален ъгъл спрямо слънцето за много кратък период от време през деня. А и почти никога или изобщо не са под подходящ ъгъл, поради спецификата на покрива на къщата.

Движейки се в две равнини, умното цвете умее автоматично да засича движението на слънцето, дори когато то е скрито от облаци, следейки го плавно като така увеличава производителността си на електроенергия с 40%, в сравнение със статичните соларни системи.  Това се дължи именно на уникалната функция за Интелигентно астрономическо следене. Постоянната продуктивност през продължителността на деня доставя по-ефективна употреба на генерираната енергия. Smartflower POP достига степен на оползотворяване на генерираната енергия от около 60%, което представлява значително подобрение спрямо сравним соларен панел за монтаж на покрив, който достига едва около 30%. Smartflower се включва по-рано с идеята да произведе точното количество енергия, което ви е необходимо. Той постоянно поддържа снабдяването с електрическа енергия и дори използва енергията от последните слънчеви лъчи достатъчно ефективно, за да покрие вашите нужди през ранните часове на вечерта. След залеза на слъцето цветето се затваря и прибира.

Казахме умен? Не само! Smartflower POP лесно премахва прах или сняг от соларните си панели всеки ден като ги сгъва и разгъва, благодарение на специални патентовани четки на гърба на всяко листо. Особено впечатляващ е режима на интелигентно охлаждане, където панелите  (листата) се поддържат с 10 до 20°С по-охладени от панелите за покрив отново с цел – производство на електроенергия с 5 до 10% повече. Друго невероятно качество на цветето е,  че чрез ветромер постоянно регистрира скоростта на вятъра. При ветрове със скорост от 54 км/ч, SmartFlower POP автоматично затяга панелите си в безопасно хоризонтално положение а при скорост от 63 км/ч се прибират изцяло. Когато ветровете намалеят, системата се разлиства отново към позиция за производство на електроенергия, напълно автоматично.

ДА ПРОИЗВЕДЕМ САМИ ЕКОЛОГИЧНА ЕНЕРГИЯ

Независимо дали имате плац, двор, градина или по-широка тераса, дали сте в собствено жилище или под наем със Smartflower POP всички и на всякъде могат да генерират достатъчно електроенергия за да задоволят нуждите си. Фотоволтаичната система не изисква много планиране и сложен монтаж, тя може да бъде инсталирана на всяко едно открито пространство, където не пада сянка. В зависимост от региона, то генерира между 3 400 и 6 200 киловатчаса годишно, което напълно покрива средната консумация на едно домакинство в централна Европа. Монокристалните соларни клетки и интелигентна схема, която оптимизира връзката на клетките и соларните модули по цяла площ, гарантират максимален  добив на слънчева енергия.

ЗАЩО SMARTFLOWER Е УНИКАЛЕН?
ЗАЩОТО Е ВСИЧКО-В-ЕДНО:

– Предлага 60% по-голяма степен на оползотворяване на енергията!
– С 40% по-голяма производителност, благодарение на Интелигентно следене на слънцето – както никое друго соларно решение!
– Допълнителни 5 до 10% повишена производителност благодарение на самопочистващата се функция.
– Допълнителни 5 до 10% повишена производителност благодарение на функцията за самоохлаждане.
– С възможност за акумулатор!
– Без планиране, без сложен монтаж!
– Самопочистващ се, сомоохлаждащ се, самообезопасяващ се!
– Мобилен и красив!
– Изцяло произведен в Австрия!
– 25 години гаранция!
– Визитка за зелена технология!

КАКВО ПЕЧЕЛИМ?

1 час работа за Smartflower POPсе равнява на:
1х направете най-вкусната лазаня на света, 15 часа с вашите любими филми, предавания или новини, 101 пълни зареждания на смартфона ви, 182 часа релакс и четене на LED осветление

1 ден работа за Smartflower POP се равнява на:
3 пуснати климатика за един слънчев ден и приятни температури в цялата къща, 6 пускания на сушилнята, 6 пъти изпичане на най-хрупкавия хляб, 7 горещи душа – с непрекъснат поток от бойлера, 17 зареждания на пералнята, варене на 50 чаши чай, 100 km природосъобразно каране на електрическата ви кола.

1 година работа за SmartFlower POP се равнява на:

4 000 kWh електричество – средната пълна консумация в едно европейско домакинство за 1 година.

Доставен, монтиран и поддържан от Киров АД!

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: