Пътни ремонти за милиони стартират в Пловдивско

remont

Близо 800 000 лв. ще бъдат вложени в ремонти на републиканската пътна мрежа на територията на Пловдивска област, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Ще бъдат рехабилитирани участъци от първокласните пътища Пловдив – Карлово – Бургас и София – Пловдив – Свиленград, второкласните пътища Троян – Кърнаре, Стара Загора – Брезово – Раковски – Пловдив, Кърджали – Асеновград, Карлово – Пловдив, Асеновград – Смолян, Югово – Лъки – Здравец.

Ще има пари и за ремонти на третокласните отсечки Девин – Кричим – Стамболийски, Поповица – Асеновград и Пловдив – Студенец – Косово.

Ще бъдат извършени частични ремонти на асфалтовата настилка, ще се подменят стоманени предпазни огради. Предвижда се и подобряване на отводняването, поддържане на съоръжения и принадлежности, монтаж на нови пътни знаци, изсичане на храсти за осигуряване на видимост и габарит, допълват от АПИ.

Основният ремонт на старите участъци от АМ „Тракия“ на територията на област Пловдив и Пазарджик, които са около 46 – 50 км, ще стартира след осигуряването на необходимия финансов ресурс. За целта ще са нужни около 45 – 50 млн. лв.

Близо 2 милиона лева е заделила община „Марица“ за ремонти по четвъртокласната си мрежа, съобщи за Дарик кметът Димитър Иванов.

Ремонтите ще стартират веднага, след като приключат обществените поръчки. По-голямата част от парите са от заема, изтеглен от общината, останалата е от общинския бюджет, уточни той.

Предвидили сме 250 000 лв. от нашия бюджет за ремонт на улици и пътища в община „Родопи“. Парите ще бъдат насочени основно за рехабилитация на улици във всички населени места до края на годината, съобщи кметът на общината Пламен Спасов.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: