Siemens с иновативни решения за осветление с фокус върху човека

siemens

Адаптивното управление на осветлението, което отговаря на биологичния ритъм на човека, допринася за по-здравословен микроклимат в затворени помещения;
Стайните контролери и KNX DALI гейтуеите на Siemens са в съответствие с най-новия стандартен комуникационен протокол  DALI-2;
Поддръжката на DALI-2 гарантира оперативна съвместимост и работа с осветителни тела на различни производители.

Според най-новите проучвания прекарваме 90% от живота си в затворени помещения. Ритъмът на работа все по-често налага комбинирането на изкуствена и естествена светлина, което води до дискомфорт, а понякога може да причини и здравословни проблеми.

Решенията за Siemens предлагат възможност за ефективна интеграция на осветление с фокус върху човека (HCL – human centric lighting) в системите за сграден мениджмънт, което гарантира повишаване на комфорта и създаване на по-здравословен микроклимат в затворените помещения.

Иновациите на Siemens правят възможно постигането на осветеност в сградите, която отговаря на биологичния ритъм на човека. Наскоро DALI гейтуеите N 141, N 525D1, както и контролерът Desigo PXC3 бяха сертифицирани за съответствие с новия комуникационен протокол DALI-2 за осветление в сградите. DALI-2 е новата версия на оригиналния комуникационен протокол „Дигитален адресируем интерфейс за осветление“ DALI и улеснява оперативната съвместимост и контрола на LED драйверите.

Новосертифицираните продукти на Siemens подпомагат въвеждането на най-съвременните приложения за осветление с фокус върху човека (HCL), като гарантират оперативна съвместимост със системи на различни доставчици с цел повишаване на концентрацията, продуктивността и благосъстоянието на обитателите на сградите.

В допълнение, тези приложения за осветление безпроблемно се интегрират в цялостните системи за сградна автоматизация на Siemens, които комбинират отопление, вентилация, климатизация и слънцезащита. Клиентите могат да избират между решения, базирани на  Desigo или на KNX стандарт в зависимост от индивидуалните си изисквания.

Иновативна функционалност „регулиране на бялата светлина“ с възможност за имитация на естествената дневна светлина

Динамичните температури на цветовете създават приятна атмосфера в затворените помещения и допринасят за благосъстоянието на обитателите. В съответствие с тази цел концепцията за осветление на интериорни пространства с фокус върху човека се основава върху използването на подходящия цвят на температурата и осветлението в подходящия момент.

Следвайки този подход, KNX продуктите на Siemens за сградна автоматизация предоставят неограничени възможности за контрол на цвета на температурата, благодарение на функционалността „регулиране на бялата светлина“. Това прави възможно създаването на всеки един нюанс на бялата светлина – от топлите до студените, и дава възможност за симулиране на дневна светлина. В техническо отношение цветната температура на светлината, излъчвана от естествените осветителни тела, се регулира от приблизително 2700K сутрин до около 6500K по обяд, след което се намалява отново до 2700K вечер. Като се редуцира синият компонент на светлината вечер, човешкото тяло се подготвя за предстоящата нощ.

siemens

Високотехнологичните решения на Siemens позволяват интеграция на осветление от последно поколение в системите за сграден мениджмънт. В резултат ефективното управление на сградите осигурява комфортна и здравословна среда за обитателите и максимално съответствие на осветлението с биологичния ритъм на човешкото тяло.

Разгледайте пълното портфолио на Siemens Сградни продукти.

Сименс

Siemens AG е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергетиката и здравеопазването. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии, като генерира приходи от „зелени” продукти и решения в размер на 28 милиарда евро за финансовата 2010 година. Siemens е на българския пазар от повече от 130 години, като днес в компанията работят над 450 души, 200 от които са заети в производството на компоненти за трансформатори. Компанията предлага на българския пазар иновативни продукти, решения и услуги от огромното си портфолио – от първата телеграфна мрежа в страната след Освобождението, първите електрогенератори и рентгенови апарати през 20-те години на 19 век, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала работеща в комбиниран цикъл, модернизация на производствените процеси в индустрията, интелигентни сградни технологии, безопасни и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Прочетете също: