pixel

Siemens представя онлайн новостите си за Light+Building 2020

Най-голямото световно изложение в областта на осветлението, електроинженерството и решенията за сградна автоматизация – Light+Building 2020, бе отложено за края на септември заради пандемията от коронавирус, засегнала множество държави по света.

На изложението, което тази година ще се проведе от 27 септември до 2 октомври във Франкфурт, Германия, Siemens ще участва с най-новите си разработки за цялостен жизнен цикъл на сградата. Те включват облачни технологии, цифрово проектиране, сградна автоматизация, ориентирана към обитателите, и дигитални услуги. Новите решения за интелигентна електрическа инфраструктура, която безпроблемно се свързва с Интернета на нещата (IoT), също ще бъдат във фокуса.

За да хвърли светлина върху основните акценти от представянето си на предстоящото изложение, Siemens разработи специална, интерактивна платформа – Innovation Talk. Тя демонстрира последните тенденции и продуктови новости, които ще бъдат показани по време на събитието.

На платформата водещи експерти на Siemens представят в детайли визията на компанията за превръщането на днешните пасивни сгради в самообучаваща се и адаптивна среда, която интелигентно взаимодейства с хората.

Колко умни ще бъдат сградите на бъдещето? И как потребители, оператори и собственици могат да извлекат полза от тях? На този въпрос отговорят специалистите в уебкаста на тема „Интелигентни сгради: от електрификация и автоматизация до Интернет на нещата (IoT)“. Освен това те разказват как Siemens подкрепя архитектите и проектантите по пътя им към създаването на умна сграда.

Автоматизацията на сгради и помещения е тема на друга презентация на платформата. Новите контролери PXC4 и PXC5 и иновационните решения като облачния софтуер Building Operator и Connect X300 помагат за превръщането на съществуващите сгради в интелигентни, гъвкави екосистеми.

Глобализацията, урбанизацията, измененията в климата и демографските промени трансформират начина, по който хората живеят и работят. В същото време дигитализацията е повсеместна тенденция. С около 10 милиарда сградни устройства, които вече са свързани към IoT, сградите са готови да използват потенциала на цифровизацията.

Дигиталните услуги са част от този процес. Siemens предлага широк спектър от нови бизнес модели и дигитални предложения, които помагат на операторите и собствениците на сгради да се възползват максимално от предимствата на цифровата трансформация. Те са представени в детайли в уебкаста „Дигитални услуги и нови бизнес модели”.

Предвид факта, че на сградите се дължи повече от 40 % от потреблението на електроенергия в градовете, енергийната им ефективност е от решаващо значение в борбата за декарбонизация. Електрическата инфраструктура е в основата на безопасни, надеждни и ефективни операции, като същевременно предоставя важни данни за едно цялостно, базирано в облака управление на сградите.

Решенията за съхранение на енергия в сградите все повече ще набират популярност. Тези системи са базирани на високоефективни литиево-йонни батерии. Използването на такива системи за съхранение обаче крие рискове. От уебкаста на тема „Сигурност и безопасност“ може да научите как да използвате безопасно тези нововъзникващи технологии.

Днес електрическите инсталации могат да бъдат допълнени с цифрово измерване без допълнителни изисквания за място или разходи за окабеляване. С „Powermanager“, софтуер за енергиен мониторинг, вече напълно интегриран в платформата за управление Desigo CC, всички данни за сградата и енергията могат да бъдат управлявани, наблюдавани и анализирани от една-единствена платформа. Повече по темата може да научите от експертите на Siemens в уебкаста „Интелигентно разпределение на енергия“.

За нас като компания, която се стреми да задава тенденции в сферата на интелигентната инфраструктура, е изключително важно да не губим контакта с нашите клиенти и партньори въпреки сътресенията в глобален мащаб заради пандемията от коронавирус. Тази серия от уебкасти, подготвена от нашите експерти, е начин да ги държим информирани за последните новости в сферата на сградните решения и умните електрически системи, още преди те да имат възможност да ги видят на щанда на Siemens по време на самото изложение Light + Building 2020“, споделя инж. Александър Стоянов, ръководител на Оперативно направление Интелигентна инфраструктура на Siemens България.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: