pixel

LED осветлението помага за намаляване на хранителните отпадъци

led

Смяната на крушките със светодиодно осветление може да помогне на супермаркетите да намалят с около 300 000 тона хранителните отпадъци, които генерират всяка година, според една осветителна фирма. Но това не е само реклама.

Уелската фирма Sedna LED е изчислила как осветяването на пресните продукти с крушки, които отделят топлина кара пакетираната храна да се запотява, което помага за бързото й разваляне. Резултатът е планина от хранителни отпадъци, която струва на търговците на дребно милиони – да не говорим за етичния въпрос за изхвърлянето на храна на фона на гладуващото население в други страни по света.

Компанията обаче твърди, че в допълнение към намаляването на сметките за енергия LED осветлението може да помогне за справяне с проблема. То запазва храната свежа.

„LED осветлението не излъчват топлина или UV или IR лъчи, така че храната остава свежа за по-дълго време. LED източниците на светлина могат да бъдат поставени в непосредствена близост до храната за засилен естетически ефект, но няма опасност от преждевременно влошаване на храната“.

Супермаркетите по света отдавна се опитват да се справят с проблема с хранителните отпадъци чрез инициативи като съвети за подобряване на съхранението, изпробване на опаковки, които поддържат храната свежа за по-дълго време, или преработка на отпадъчната храна за производство на енергия, вместо изпращане на сметището.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: