pixel

Мол „Странд“ отваря в Бургас в края на пролетта

Странд

Източник: burgasinfo.com

Първият лайфстайл център от открит тип в страната „Странд” ще отвори в Бургас на  в края на пролетта, съобщиха от фирмата инвеститор ZBS. Заедно с него се отварят и 1 000 работни места.

Модерният търговски комплекс се издига зад магазин „Метро” и е уникален за България, защото бяга от традиционната визия за мол и затворени търговски площи.  Инвеститорите са привлекли 15 нови модни марки, които досега не са стъпвали в Бургас. Освен мода дошлите ще могат да се насладят на кухня от цял свят в седемте ресторанта на комплекса. Изненадата за посетителите ще е и собствено  радио на „Странд”.

Новите модни марки са от различни ценови класове, като дори в най-ниският клас те изглеждат добре. „Няма да видите стоки от типа на Илиенци“, каза изпълнителният директор на „Странд“ Бургас Мариела Остенд. Преобладават магазините от Великобритания, има и от Италия, Германия, Португалия, Дания и дори от Хонг Конг.

Освен това от „Странд“ залагат и на хали за пресни продукти, като дават превес на местните производители. Така вместо хипермаркет купувачите ще могат да избират сред пресни зеленчуци, меса и млечни продукти.

Днес „Странд“ представи и уникалната си концепция за подбор на персонал. Тя включва и специална академия, на която одобрените кандидати ще получат безплатно безценно обучение. Над 2000 души са кандидатствали за работа в новия лайф стайл център. Най-добрите от тях са записани в академиите, обучаващи търговци и ресторантьори. Най-добрите от обучените отиват директно на мениджърските курсове в чужбина.

По време на обученията кандидатите учат концепции за обслужване на клиенти, процедурите в магазините, охраната, предпазване от кражби, аранжиране и организация на пространството. Адекватни умения получават и ресторантьорите. „Не искаме стереотипен персонал от типа на всезнайковци и скучаещи продавачки. А хора, на които им пука“, обясни Мариела Остенд.

Странд Академия предлага безплатни професионални курсове по ресторантьорство и ритейл (търговия на дребно).

В подкрепа на сътрудничеството си с учебните заведения в Бургас  Странд Академия проведе и срещи с  университетите в  Бургас – Бургаски Свободен и университет „проф. д-р  Асен Златаров“ на които разясни възможностите за професионално развитие, които Академията предлага. „Странд  има нужда от качествен персонал с висок стандарт на обслужване. Ние вярваме , че студентите в Бургас са интелигентни и амбициозни, и могат да бъдат подходящи кадри за Странд”, заяви Мариела Остенд.

Освен на шопинга,  лайфстайл центърът обръща сериозно внимание на забавлението и на културния афиш. В паркинга се намира най-голямата зала за графити изкуство в Източна Европа. Първите графити вече са готови и са дело на признати майстори – вижте снимките в галерията под статията.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: