pixel

Строителите ни са против „Чайна констракшън

китай

Най-голямата китайска строителна компания – “Чайна констракшънс”, се опитва да пробие на пазара в ЕС и е твърде вероятно да използва като врата за това България. Това предупредиха български строители, позовавайки се на твърдения на вицепремиера Даниела Бобева по време на скорошното посещение на правителствена делегация в Китай.

Бобева съобщи, че “Чайна констракшънс” проявява интерес да строи в България, но счита, че търговете за строителство в ЕС са прекалено рестриктивни, почти забранителни за тях.

Въпреки че вицепремиерът не каза нищо конкретно, български строителни компании настръхнаха от идеята на нашия пазар, пък и където и да е в ЕС, да навлязат китайски строители.

“Чайна констракшън” заема осемдесето място в класацията на “Форбс” за големи компании. В нея работят повече от 100 000 инженери и над 1 милион работници.

В момента обаче ЕС поддържа редица забрани за строителните компании от Китай, най-вече свързани с легализирането на образователния ценз на техническите ръководители и с наемането на китайски работници. България е длъжна да спазва тези забрани и затова китайските строителни фирми нямат големи шансове в обществени поръчки у нас.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: