pixel

Креативният интериорен дизайн има нужда не само от цветове

Марисан

Качественото боядисване играе важна роля за модерният вид на интериора. Всяко боядисване поставя свои собствени и съвсем различни изисквания.

Дисперсионните бои

Дисперсионните бои Терафлекс® предлагат подходящият инструмент под ръка – независимо от това дали се търси най-високо качество на боядисваната повърхност или икономичността е поставена на преден план. Независимо дали става въпрос за здравословна поносимост или механична натовареност.
Всички бои са с добре изразена, изключително фина и равномерна структура с копринено усещане на цвета. Устойчиви са на стареене, не пожълтяват и не променят цвета си. Предлагат се готови за употреба, предварително оцветени в богата гама от цветове. Безвредни и без мирис, несъдържащи разтворители и омекотители, боите Терафлекс® гарантират както здравословен начин на живот, така и нанасяне и работа с тях без опасности за здравето.

Високоиновативни специализирани приложения

Марисан
е производител, който постоянно се стреми да задоволи  потребностите и нуждите на потребителите от високотехнологични продукти и системи. Следвайки стриктно този своя политика и в отговор на пазарното търсене компанията разшири своята продуктова гама с три нови професионални интериорни вододисперсионни бои под марката Терафлекс®. Иновативните им и високотехнологични формули осигуряват неповторим краен ефект в приложенията, в които са специализирани и гарантират високо и безкомпромисно качество.

Терафлекс® Vision Premium

Първият от тях е Терафлекс® Vision Premium. Това е професионален латекс, който отговаря на изискванията на потребителите за лесно и качествено нанасяне. Тази боя притежава две изключително важни характеристики: покривност клас 2, съгласно БДС EN 13300 и устойчивост на мокро триене клас 2 по смисъла на ISO 11998. Този индустриален хит  е особено подходящ за боядисването на помещения с високо експлоатационно натоварване и нужда от интензивна поддръжка – офиси, обществени сгради, хотели, търговски центрове. Терафлекс® Vision Premium е добре изразен  и осигурява копринен цвят и изключително фина и равномерна структура за боядисаните повърхности.

 Терафлекс® AQUARELLE PROTECT

Вторият нов член на продуктовото семейство на Марисан е Терафлекс® AQUARELLE PROTECT. Слоят, който този продукт създава, е водонепропусклив. Същевременно обаче той позволява на стените да „дишат“. По този начин Терафлекс® AQUARELLE PROTECT  е способен да разреши проблемите на влажните и мокри помещения и така да ги предпази от проникване на влага и от поява на мухъл и плесен. Можете да използвате тази боя за: кухни, бани, килери, перални и избени помещения, както и за всички останали обекти, които имат високи хигиенни изисквания.

AQUARELLE SNOW-WHITE

Третото иновативно решение е  Терафлекс® AQUARELLE SNOW-WHITE. Този латекс осигурява на боядисаното помещение сияйно-снежна белота. След употребата на продукта, Вие може да сте сигурни, че белият цвят ще бъде запазен във времето.

Адхезията към основата на Терафлекс® AQUARELLE SNOW-WHITE е изключителна. Това позволява на латексът да бъде нанесен безпроблемно над стара вододисперсионна боя.

В каква цветна атмосфера искаме да живеем?

Energy in colors

Избора на цветове в интериора се определя от неговото функционално значение, пространството, честотата на обитаване, възрастта на обитателите. Всеки отделен цвят има своето психологично значение. Адекватното цветно решение представлява една добре създадена връзка – между помещението и ползвателя; между сградата и околната среда; между стил, присъствие и пропорции на сградата.

Системата за тониране Energy in colors предлага извънредно богат избор на цветове (повече от 1960 цвята), висока сигурност и голяма практическа полза, позволявайки пълна свобода за креативен цветен дизайн на интериора.

цвят

Изберете и вижте как изглежда желаният от Вас цвят от нашата база данни. Селектирайте планираното  приложение или цветна група за да прегледате на екрана всички нюанси на търсеният цвят.

Разбира се може да изберете и конкретен цветен картел и да потърсите точно определен конкретен цвят, който да търсите.

Всяка повърхност може да стане точно толкова добра, колкото добро е нейното грундиране!

боя

Крайният резултат при боядисването зависи от множество фактори. Заедно с качеството на боята и нейната покривност, решаващо влияние оказва и основата която се боядисва – нейното състояние и подготовка. Не всички повърхности са подходящи за боядисване. В зависимост от техните особености, те трябва да бъдат професионално подготвена за нанасянето на боята.

Доброто грундиране определя оптиката и качеството на боядисаната повърхност. Много често то не се възприема толкова сериозно, колкото самото боядисване. Това обаче много груба грешка.

Грундирането изпълнява множество различни функции. На първо място то подобрява сцеплението на нанасяното покритие с основата. Грундът прониква дълбоко в основата и я импрегнира в дълбочина като я заздравява дълготрайно. Той изравнява нейната попиваща способност и намалява разхода на боя при боядисването. Защитава основата и допринася са нейната дълготрайност.

грунд

Терафлекс® Универсален грунд преди боядисване подобрява сцеплението на боята с основата и предотвратява неравномерното и попиване в нея, като по този начин възпрепятства образуването на цветни разлики, петна и следи от четки по боядисаната повърхност. Определя оптиката и качеството на боядисаната повърхност.

Изживейте нови измерения на творческа свобода: С продуктите на Марисан за индивидуален интериорен дизайн създавате качество на живот на най-високо астетично ниво. Създайте своите помещения за живеене – с креативни идеи и пълният асортимент от Марисан, Вие сте оборудвани за всички творчески задачи.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: