pixel

Интериорни бои със специфични характеристики

Архитектурните проекти, в голямата си част изискват по специални свойства от боите използвани за декорация и защита на интериора. Това налага внимателен подход към избора на подходящи продукти, които да притежават допълнителни специфични качества.

Обикновено тези специфични условия към интериорните бои са: снежно бял цвят, мек ефект на коприна, отлична способност за покриване, издръжливост на кондензираща влага или влага която се просмуква, както и предотвратяване растежа на гъбични зарази и бактерии.

Имайки предвид пазарните нужди и високите изисквания на всички участници в строителния процес, Марисан добави в своето портфолио нови три продукта с високо качество, предназначени за постигане на професионален резултат и които притежават необходимите свойства, за да се постигне желаният ефект:

– Терафлекс® AQUARELLE PROTECT – Професионална латексова боя за влажни помещения, устойчива на мокро триене. Характеризира се с много-висока покривност за идеално равномерно нанасяне на боята с кадифен матов ефект;
– Терафлекс® AQUARELLE SNOW-WHITE – Латексна боя с високо качество и снежно бял цвят. Осигурява отлично покриване и равномерен слой в цвят с копринена мекота;
– Терафлекс® Vision Premium – Високопокривна латексна боя за професионално приложение, силно устойчива на износване, триене и миене с мокра кърпа или гъба, подходяща за дълготрайно покритие и оформяне на изключително равномерна повърхност.

Помещения с високо концентрирана влага и недостатъчна вентилация, поддържат микроклимат който спомага натрупването на кондензирала влага по повърхностите и растежа на гъбични зарази и бактерии. Такива повърхности имат отблъскващ вид и са потенциална опасност за развитието на нездравословна среда. Просмукването на конденз в основата, я подлага на разрушаваща агресия от влагата. С помощта на новите технологии предлагаме отлична възможност за справяне и с този проблем.

Терафлекс® AQUARELLE PROTECT – латексна боя за влажни и мокри помещения, е разработена по специална формула, която оформя стабилен водонепропусклив слой, който предотвратява появата на мухъл и плесени и се справя успешно с просмукващи се влага и конденз, като същевременно запазва „дишащата“ способност на стените. Боята е устойчива на почистване, а петната по повърхността може лесно да бъдат отстранени само навлажнена кърпа или гъба. Тя има равномерна структура и дълготраен ефект на фино, матово кадифе.

Терафлекс® AQUARELLE PROTECT
намира приложение при бетонови и гипсови основи, варо-циментови мазилки и шпакловки, гипсокартонови плоскости и много други повърхности в санитарни помещения с висока влажност, като кухни, бани, килери, перални, сутерени или в сгради с обществено предназначение, както и навсякъде където изискванията за хигиена на покритието са завишени. Продуктът е безопасен за околната среда, не отделя вредни емисии и не съдържа разтворители и омекотители.

Системата Energy in colors осигурява идеална възможност за предварително тониране на боята в богата палитра от над 1960 цвята.

Интериорните дизайнери познават от дълги години красотата на снежно белите меки стени и не рядко използват този поразяващ ефект. Бялото е символ на съвършенство, завършеност, пълна свобода на възможностите и премахва всички препятствия.

Терафлекс® AQUARELLE SNOW-WHITE удовлетворява най-взискателния поглед със сияещата си снежна белота и меката равномерност на копринена структура. Предимствата на този продукт с изключително високо качество, включват и устойчива на стареене и замърсяване повърхност, възможност за влажно почистване и много висока покривност с разумно нисък разход.

Терафлекс® AQUARELLE SNOW-WHITE
се нанася без да пръска, капе или да се стича и позволява на стената да „диша“. Използва се за интериорно боядисване на стени и тавани. Предназначена е за нанасяне върху циментови основи, мазилки и шпакловки на гипсова основа, гипсокартонови плоскости и множество други строителни повърхности. Подходяща е за реновиране на здрави, остарели слоеве от вододисперсионни бои по стени тавани. Боята е екологично безопасна, не отделя вредни емисии и не съдържа разтворители и омекотители.

Сградите с обществено предназначение, офисите, хотелите, търговските центрове, помещенията с постоянно обитаване, жилищните сградни части с общо ползване и други интериори с голямо и постоянно движение на хора, изпитват неумолимо покритията за дълготрайност и способност за поддържане на чистота.

Терафлекс® Vision Premium е правилният избор за решаване на проблема. Високата покривност с Клас 2, в съответствие с БДС EN 13300 и изключителната устойчивост на износване, триене и миене с мокра кърпа или гъба са две от най-важните качества на боята. Тя представлява високо полимермодифицирана боя, с устойчивост на стареене, промяна на цвета в жълт нюанс и е невероятно лесно да се поддържа и почиства. Терафлекс® Vision Premium позволява на стената да „диша“, не се окапва и не пръска по време на работа, не позволява стичане и оформя много-добре изразено равномерно и фино покритие, в цвят с копринено усещане.

Може да се полага върху бетонови повърхности, гипс, мазилки и шпакловки на варо-циментова основа, гипсокартонови, гипсфазерни или ПВЦ плоскости и още множество строителни основи. Боята е екологично безопасна, не отделя вредни емисии и не съдържа разтворители и омекотители.

Според нуждите на клиентите, е възможно тониране на системата Energy in colors в диапазон от 1960 цвята.

Професионалният подход и ефективната реализация на различни идеи са възможни с продуктите на Марисан, които гарантират високо качество, постигнато след продължително изследване и старателно използване на придобития опит в разработката на специални бои за интериорно приложение.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: