pixel

Естакадата край Шабла все още се руши

естакада

Източник: cross.bg

Естакадата край Шабла продължава да се руши. Средствата по одобрения проект, който трябваше да я превърне във филиал на Пристанище „Варна“, са пренасочени и обявеното за юли строителството не започна, алармира кметът на Шабла Райна Бърдарева.

Средствата са препратени някъде и фактически строителство няма. Имах срещи с министъра на транспорта, заместник-министъра, с депутати. Засега обаче нямаме отговор. Това не е добре, предвид флукциите на самото съоръжение и опасностите. Дори не искам да си помисля какво би станало от естакадата, която е от стърчащи железни стълбове, обясни тя.

Райна Бърдарева припомни, че министърът на транспорта и бивш директор на Пристанище Варна е отлично запознат с проекта.

Имаше възможност там да акостират и малки кораби с туристи, каза Бърдарева. До днешна дата няма яснота за бъдещето на естакадата в Шабла. Тя продължава да се руши и потъва в морето, съобщи БНР.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: