pixel

Все повече собственици искат саниране

саниране

Източник: fakti.bg

Парите безспорно е основният проблем, който спира собствениците на жилища в една етажна собственост да санират сградата. Дори един или двама собственика да са финансово затруднени модернизация на постройката не може да се направи.

След като стана ясно, че одобрените по Оперативна програма „Енергийно обновяване на българските домове” ще платят само 25% от ремонта, а останалите 75% ще се изплащат по оперативната програма, кандидатстващите значително се увеличиха. В началото на май техният брой беше 197, а към началото на август те са вече 302. Не всички обаче ще бъдат одобрени. Причината е, че по програмата са отделени 50 млн. лв., които са достатъчни за санирането на 180-200 блока. Въпреки това от Министерство на регионалното развитие заявиха пред „Труд”, че ще продължат да приемат заявления. Част от кандидатурите биват отхвърлени още в начален етап, тъй като не отговарят на формалните критерии, а други – на по-късен етап, тъй като не успяват да съберат по 500 лв. капаро от всеки собственик.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: