pixel

Российская газета“: Имотите в България остават едни от най-достъпните

имоти

Източник: 24chasa.bg

За закупуването на имоти в чужбина само през първите три месеца на 2013 г. руските граждани са превели в чужбина 414 млн. долара. Това е по данни на централната банка, пише вестник „Российская газета“.

Плюс това някои руснаци вземат ипотека от чужди банки или плащат покупката от предварително открити сметки. В резултат в редица държави се наблюдава повишено търсене на имоти от руснаци. А неотдавна турските власти официално посочиха руснаците за водещи сред чуждестранните купувачи по брой на сключени сделки.

Най-често руските граждани купуват недвижимост в чужбина с цел почивка. Други популярни цели са работа и лечение. Има и такива, които планират да се преместят да живеят за постоянно там.

В Европа тази година една от най-достъпните като цени на имотите държава си остава България. Ако ви провърви, студио на брега на Черно море може да се купи са около 30 хил. евро. Относително евтини обекти на вторичния пазар има в Кипър и Пафос, пише изданието.

„Преди неизбежното скорошно повишаване на цените, хората се стараят да успеят да направят покупка“, пояснява пред „Российская газета“ Юрий Константиновский. По думите му, потенциалните купувачи се интересуват преди всичко от евтини жилища. Например, квартири на крайбрежието на стойност 50-65 максимум 100 хил. евро.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: