България е №1 сред руските чиновници

chernomorie-imoti

България определено е една от предпочитаните от руснаците дестинация за придобиване на недвижим имот. Именно на тях разчитат предприемачите, които са изградили ваканционни имоти по Черноморието и се опитват да ги продадат.

Справка в данъчните декларации на руските чиновници показва, че те купуват имоти от Южна Корея до Република Конго. На първо място в класацията обаче се нарежда България. От 469 висши държавни чиновници 176 са купили имот у нас през 2013 г.

На второ място по популярност се нарежда Испания – 61 от чиновниците са декларирали придобиване на апартамент или къща там. Бронзовият медал е за Черна гора с 34 служители купили през миналата година имот. На четвърто и пето място са Латвия и Германия, в които съответно 32 и 24 руски чиновници са придобили недвижим имот. В Топ 10 влизат още Италия (20), Франция (18), Турция (17), Финландия (15) и Кипър(13).

През 2013 г. със закон на руските чиновници им беше забранено да разполагат с банкови сметки и акции зад граница. Ограничението обаче не касае недвижимите имоти, но се изисква те да бъдат декларирани.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: