pixel

RIBA обяви най-добри сгради в света за 2016

nai-dobrite-sgradi

Център „Гайдар Алиев“

Британският кралски институт за архитектура (RIBA) обяви 6-те най-добри сгради в света за тази година. Журито е направило избора си между 30 обекта в 20 страни, като всеки един е бил посетен лично от членовете на журито.

Шест са финалистите, от които ще бъде избран победителят. Той ще получи престижната международна награда на RIBA. Джейн Дънкан, президент на института, напомни, че призът се връчва с цел по-добра информираност за работата на архитектите, като се отчита тяхното майсторство, подчертава се специфичното им виждане за обекта, както и ползата за обществото от последния. Финалисти са Центърът за съвременно изкуство Arquipelago на Азорските острови, център „Гайдар Алиев“ в Баку, музеят Jumex в Мексико, концертната зала Stormen в град Будьо в Норвегия, който е близо до Полярния кръг, Пръстенът на паметта край френското градче Аблен сен Назер и университетът UTEC в Лима, Перу.

nai-dobrite-sgradi

Музеят Jumex

nai-dobrite-sgradi

Концертната зала Stormen в Будьо, Норвегия

nai-dobrite-sgradi

Мемориал „Пръстенът на паметта“ в Аблен-Сен-Назер, Франция

nai-dobrite-sgradi

Център за съвременно изкуство Arquipelago на Азорските острови, Португалия

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: