pixel

Масивни сглобяеми къщи

sglobiaema kushta

Модерните масивни сглобяеми къщи могат да предложат много, както по отношение на качеството, така и на дизайна. Сглобяемите компоненти обикновено се произвеждат специално за съответния строителен проект и могат да бъдат адаптирани почти изцяло към изисквания на клиента.

Бързо строителство

Решаващо предимство на метода е бързината. Грубият строеж може да бъде завършен за около седмица, понякога значително по-бързо. Готовите части се произвеждат във фабрика и отпада зависимостта от атмосферните условия, а прозорците и вратите често вече са инсталирани в тях. Каналите за електрически кабели също са част от готовите сглобяеми стени. Всяка влага се отстранява предварително в специални системи за сушене още в завода и така не е нужно да се чака.

sglobiaema kushta

Комфорт за обитателите

Ако са качествени, масивните сглобяеми къщи предлагат същия комфорт, както конвенционалните масивни сгради. Това включва добра шумо- и пожарозащита и добра топлоизолация.

В много от проектите, освен от сандвичпанели, повечето компоненти могат да бъдат  изработени от лек бетон. Това е бетон, към който се смесват инертни материали с висока порьозност, като пемза или експандирана глина. Лекият бетон е екологичен строителен материал. Експандираната глина се прави изключително от естествена глина, която се оформя на малки топчета при високи температури. Материалът е изключително топло и звукоизолиращ и в същото време диша. Композитните стени от лек бетон обикновено отговарят на изискванията на настоящата наредба за енергоспестяване без да се налага допълнителен изолационен слой. Освен това те отговарят на най-високите изисквания за противопожарна защита. Композитните стенни елементи на Liapor се състоят от експандирана глина с допълнителен интегриран топлоизолационен слой от експандирано стъкло.

Също като тухлена къща?

Ако искате да използвате предимствата на сглобяемата конструкция, но не искате да се откажете от тухлената къща, можете да построите къщата си със сглобяеми елементи от тухлена зидария. По желание се добавя допълнителен изолационен слой, например от твърда полистиролова пяна. В съответната фабриката се сглобяват външните и вътрешните стени в цялостни модули. По желание на клиента, дори вградените кухненски и санитарни елементи могат да бъдат монтирани предварително. Така понякога всичко е готово само за ден.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: