Столична община готова за ВиК проектите

vei

Имаме пълна готовност да започнем с изпълнението на проекта за прединвестиционното проучване във ВиК сектора на столицата. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на дискусията за ОП „Околна среда“ в кампанията „Деветте пътя към еврофондовете“.

Столична община очаква в т.нар. 5 големи водни проекта, които ще се изпълняват до края на годината да бъде включен и техния за кв. Овча купел и Горна Баня.

Имаме подготвени и 2 нови и важни екопроекта – за изграждане на инсталация за третиране на утайки от пречиствателна станция Кубратово и за производство на пелети от отпадъчна биомаса, каза Фандъкова.

Само с пускането на метрото в София се спестявали 75 хил. тона вредни емисии във въздуха. Така столицата ни отдавна вече не била лидер в класацията на най-мръсните градове у нас, съобщава 24chasa.bg.

Пускането на новия завод за отпадъци на София ще стане през септември. Така проблемът с битовите отпадъци щял да бъде решен за десетки години напред.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: