pixel

Българи ще строят „Хемус“

am hemus

Български компании ще строят 59 км на магистрала „Хемус“ от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч. Това става ясно от съобщение на министерството на регионалното развитие.

За първият участък – от Ябланица до Угърчин, победител е „АМ Хемус Лот 1“. В консорциума влизат българската „Джи Пи Груп“ и испанските “Констуксионес Табоада и Рамос” и “МР сивил уъркс”. Договорна цена, предложена от този участник, е в размер на 277 406 873 лв. без ДДС, а максималната договорна цена е в размер на 297 973 373 лв. без ДДС. Тъкмо последната влиза в комплексната оценка на офертите.

Вторият, по-тежък участък, от Угърчин до разклона за Ловеч и Плевен, който е 36 км, ще бъде проектиран и строен от „ПСТ Хемус 2“. В сдружението влизат „ПСТ Груп”, “Хидрострой”, “Пътстрой Бургас” и “Евро Алианс Тунели”.

Договорна Сума, предложена от този участник, е 479 398 889,05 лв. без ДДС, а максималната цена е 499 965 389,05 лв. без ДДС.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: