pixel

Стенни покрития на растителна основа

Viaplant

Viaplant е творчески материал на растителна основа, създаден за целите на архитектурата и дизайна. Материалът е изработен от прецизна селекция от естествени растителни компоненти с патентована техника за консервиране на растенията, разкриваща реални растителни цветове и текстури.

Разновидности на материала

И трите варианта на Viaplant – стъкло, смола и полилактид (PLA) – могат да се използват като довършителни материали под формата на стенни плочки или художествени елементи. Всеки материал отговаря на различни специфични нужди със свойства, включващи: лекота, устойчивост на UV лъчи, гланц или мат, устойчивост на надраскване, гъвкавост или твърдост, както и възможност за оформяне според извивката на повърхността.

Независимо дали искате да видите цяла стена, покрита с истинска трева или венчелистчета от рози, или част от вертикална площ, застлана със сено, тръстика или определен растителен материал, всичко това е постижимо с помощта на Viaplant. След като бъдат осветени, те предлагат напълно ново изживяване, което може да се впише в атмосферата на всеки дом, хотел или офис.

Viaplant

Философия

Философията на Viaplant се основава на концепцията за двойствеността на формата и функцията, която се допълва от история, основана на произхода на растенията и свързаните с тях спомени. Растенията свързват поколенията чрез своята история и същевременно ефективно отразяват настоящето. Резултатът е силно емоционален материал с игриви текстури; едно завладяващо и цветно преживяване, което с деликатно докосване внася спокойствие и природа в жилищното пространство.

Устойчивост

Устойчивостта е от ключово значение. Viaplant използва само растителни компоненти с възобновяем цикъл от една година или по-малко. Компанията се снабдява и произвежда всички свои продукти на местно ниво в централата си в Унгария.

Снимки: Viaplant

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: