pixel

Строителни блокове съчетават масивно строителство с ниски въглеродните емисии

Unika

Компанията Rodgauer Baustoffwerke представя следващото поколение варо-пясъчни тухли – Unika ecobluu. В допълнение към високото качество, при разработването на тези тухли технологичният екип на Unika е поставил специален акцент върху аспектите, свързани с климата и опазването на околната среда.

Според производителя новите строителни блокчета с технология ecobluu се произвеждат по оптимизирани рецепти от местни естествени суровини, висококачествени свързващи вещества и рециклирани варо-пясъчни тухли. Резултатът е намаляване на емисиите на CO2 с до 40 % в сравнение с конвенционалните варо-пясъчни тухли.

Но Unika ecobluu са убедителни не само заради своята устойчивост. Те обещават и най-добрите конструктивни свойства и се предлагат само като едроформатни варо-пясъчни тухли. С висока носимоспособност, добра пожарозащита и ефективна звукоизолация, те са вариант за строителни проекти от всякакъв вид и размер. Благодарение на високата си якост и стабилност продуктът е издръжлив и предлага икономично решение и висока сигурност в дългосрочен план. Специфичното за обекта производство на  тухли с точни размери намалява отпадъците и в допълнение допринася за устойчивото и щадящо климата строителство.

Unika

Unika Kalksandstein от десетилетия е добре познато име в строителния бранш и се отличава с висококачествени продукти, отговарящи на най-високите стандарти. Unika ecobluu допълва портфолиото на компанията и има за цел да постави нови стандарти за екологично строителство.

„С Unika ecobluu ние даваме пример за устойчиво бъдеще и предлагаме иновативно решение за природосъобразно строителство“, казва Франк Нойман, управляващ директор на Rodgauer Baustoffwerke. „Горди сме, че можем да предложим на нашите клиенти продукт, който е не само екологичен, но има и отлични експлоатационни характеристики.“ Освен това компанията работи по въвеждането на технологията Unika ecobluu във всички производствени обекти. С Unika ecobluu масивното строителство се съчетава с големи икономии на CO2, като по този начин се дава важен принос за устойчивото развитие.

Снимки: Unika

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: