pixel

Русе взе наградите за градска среда

ruse

Русе спечели две награди в категория „Градска среда“ на конкурса „INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016“, съобщиха от общинската управа. 30-членното жури е отличило проектите за интегриран градски транспорт и за благоустроения стар-нов център на „малката Виена“. Наградата е връчена на кмета Пламен Стоилов от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Завършеният проект за интегриран градски транспорт се финансира с над 29 млн.лв. по ОП „Регионално развитие“. При мащабното строителство са изградени подлез и обновено кръстовище, т.нар. пробив „Кауфланд“, нови улици, 14 км велоалеи и други пътни съоръжения. На 100 спирки за обществения транспорт са монтирани електронни информационни табла, а пътниците могат да ползват и електронни билети, съобщава trud.bg.

В благоустроения стар-нов център от ул. „Александровска“ до пл. „Батенберг“ са инвестирани 5,4 млн.лв. по ОП „Регионално развитие“. Декоративната фигура на детето уличен музикант до фонтана на пл. „Хан Кубрат“ вече е един от новите символи на Русе.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: