pixel

Фасадни елементи, монтирани светкавично

Litocran

Какво е общото между жирафовата газела (лат. Litocranius) и монтажно приспособление за телескопичен товарач? Можете да видите отговора, когато наблюдавате лекотата, с която жирафовите газели се изправят и прецизността, с която откъсват точно онези листа от дърветата, които са най-вкусни.

ЕT-Litocran700 предлага безпрецедентно 3D фино управление за бърз монтаж на прозорци, както и стъклени и фасадни елементи, изискващи малко персонал. Eurotech от Розенфелд, Германия използва своето ноу-хау в областта на вакуумните технологии, за да улесни живота на  индустрията за фасадно строителство. Иновацията се състои в комбинацията от изключително гъвкава 3D глава върху телескопично рамо с вакуумно повдигащо устройство. С помощта на дистанционно управление могат да се извършват и най-фините движения във всички посоки. Дори големите елементи за прозорци могат лесно и прецизно да се подредят с милиметрова точност и да се монтират с перфектно прилягане. Това драстично намалява разходите за труд и времето за инсталиране, най-вече защото eT-Litocran700 понастоящем се счита за най-бързото устройство от този вид.

Litocran

Максимална гъвкавост

Като самодостатъчен модул ET-Litocran700 се монтира на кран или телескопичен товарач с устройство за бърза смяна. Благодарение на собственото захранване със сменяеми литиево-йонни батерии с 320 Ah, не са необходими връзки към превозното средство.

ET-Litocran700 е оборудван стандартно с вакуумно повдигащо устройство ET-Hover-univac, което може да засмуква стъклени панели, фасадни елементи, камък, стомана или бетонни плочи с тегло до 700 кг. Системата за вакуумно повдигане ET-Hover-univac може също да се отдели от 3D главата и да се прикрепи например към кран. Като независима единица, тя действа като повдигащо устройство, което работи в най-тесните пространства на строителната площадка, независимо от височината.

Финализирана е обширната тестова фаза и тестовите продажби в Дания преминават много добре. Устройството вече се предлага в по-големи количества и в Германия.

Компанията е представена на българския пазар от Евротех ЕООД.

Снимки: Eurotech

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: