pixel

Sky Habitat в Сингапур се издига с плаващи градини

sky-habitat

Жилищният комплекс Sky Habitat в Бишан, Сингапур, прилича на триизмерна матрица от сгради, свързани от три преливащи се една в друга небесни градини. Safdie Architects са проектирали високата постройка като решение за цяла общност, което преплита качествата на свободностооящата жилищна архитектура и вертикалните комплекси с висока плътност.

SkyHabitat разполага с многобройни общи пространства за отдих и общуване, както и свързващи мостове, които помагат с естествена вентилация и дневна светлина. Каскадно разположени, обемите са осеяни с тераси и градини, съобщава greentech.bg.

Комплексът се простира на общо 61 000 квадратни метра застроена площ с 509 жилищни единици, разпределени на 38 етажа. Размерът на жилищата варира, като има такива с по с две, три и четири спални. Развлекателните и комунални пространства включват басейни за къпане, 50-метров плувен басейн, детски басейн, зона за игра, тенис корт, барбекю, караоке зала, физкултурен салон.

sky-habitat

kdjkldk

sky-habitat

hjsdjsdghj

sky-habitat

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: