pixel

Hörmann поставя нови мащаби при топлоизолацията на вратите за къщи

Световният шампион с най-нисък коефициент на топлопреминаване: Новата врата на Hörmann ThermoCarbon е с отличен коефициент на топлопреминаване до 0,47 W/(m²•K) и  с деветстепенна секретна ключалка. Това щади портфейла и дава на обитателите на къщата чувство за сигурност. Чрез множество мотиви и цветове, както и с  алуминиевото платно в една равнина вратата отговаря на всички изисквания на модерната архитектура.

Вратите за къщи ThermoCarbon на Hörmann: Коефициент на топлопреминаване до 0,47 W/(m²•K)

Оптимална топлоизолация с коефициент на топлопреминаване на световно ниво

Hörmann поставя нови мащаби при топлоизолацията на вратите за къщи: алуминиевата входна врата ThermoCarbon достига коефициент на топлопреминаване до 0,47 W/(m²•K) и  с това си осигурява първенството по топлоизолация сред вратите за къщи. Новата алуминиева врата за къща ThermoSafe  с коефициент от 0,8 W/(m²•K) също отговаря на изискванията за пасивните къщи. Строителите и архитектите могат да избират от множество дизайни и различни видове секретно оборудване.

Алуминиевото платно на вратата ThermoCarbon е с дебелина от 100 мм., по-дебело е от една папка за документи. Въпреки тази масивност вратата се управлява изключително лесно, тъй като леката конструкция от алуминий и карбонови стъклени влакна се грижи за топлоизолацията и стабилността при минимално тегло.

С коефициент за топлопреминаване от 0,47 W/(m²•K), според производителя досега единствената алуминиева входна врата за къща на пазара с такъв коефициент, ThermoCarbon е подходяща за пасивните и плюс-енергийни къщи, които произвеждат повече енергия отколкото се нуждаят. За сравнение: актуалният до 2019 г. стандарт за пасивни къщи ново строителство според изискванията на Наредбата за пестене на енергия (ENEV) е с почти двойно по-висок коефициент 0,8 W/(m²•K). Коефициентът за топлопреминаване е мярка за преносимост на топлина чрез строителен елемент и се измерва в W/(m²•K). Коефициентът показва, каква енергия е необходима на м² от строителния материал от една страна, за да се поддържа температурна разлика от един келвин. Колкото по-малък е коефициентът, толкова по-добра е изолацията.

Новата рекордна стойност в категория топлоизолация е възможна между другото благодарение на профила на крилото от стъклени влакна, който е подсилен с карбон, както и алуминиевата рамка с дебелина 111 мм. Четиристепенното изолационно остъкление също допринася за намаляване на загубите на топлина и по този начин за спестяване на допълнителни разходи. Друго предимство на четиристепенното остъкление е, че то защитава от уличния шум.

Вратата за къщи ThermoCarbon освен много добрата топло- и шумоизолация предлага и висока степен на сигурност: Серийното деветстепенно заключване и пантите със защита срещу насилствено повдигане възпрепятстват опитите за взлом. От  пролетта на 2014 г. като опция към вратата ThermoCarbon се предлага защитното оборудване RC 2, RC 3 или RC 4, които се грижат за това, вратата да устои до десет минути при евентуален опит за насилствено проникване например с акумулаторна бормашина (виж поясненията в долната таблица). Изследвания показват, че един опит за взлом трае не повече от три минути. Предлаганото само от Hörmann защитно многослойно остъкление с дебелина 8 мм. предпазва от порязване в случай на счупване отвътре или отвън, тъй като стъклените влакна са свързани така, че остават в намиращото се вътре фолио.

Паралелно с новия световен шампион по топлоизолация Hörmann представя и една друга новост – алуминиевата врата за къщи ThermoSafe. Тази врата отговаря на всички изисквания за врати за приложение в ниско енергийните къщи, тъй като с масивното си, дебело 73 мм. алуминиево платно тя е с коефициент до 0,8 W/(m²•K). Тази врата също притежава защитно оборудване от висок клас със серийната петстепенна ключалка и защитното остъкление. Освен това към вратата ThermoSafe като опция се предлага и защитното оборудване RC 2 или RC 3.

Новите врати ThermoCarbon и ThermoSafe се предлагат в 11 предпочитани цветове, както и RAL по желание. Може да избирате между 15 различни мотива със или без остъкление.

Новата врата ThermoSafe от Hörmann още днес отговаря на зададения за 2019 г. от Наредбата за енергоспестяване коефициент за топлопреносимост 0,8 W/(m²•K). Така тя е подходящият избор за приложение в ниско енергийните къщи. Петстепенното заключване дава на собствениците чувство за сигурност между четирите стени на дома им.

Новите врати ThermoCarbon и ThermoSafe от Hörmann се предлагат с различен дизайн. Може да избирате измежду 15 мотива със или без остъкление и 11 предпочитани цвята или RAL по желание. Комбинирани с интегриран във фасадата на сградата гараж от Hörmann Вашата къща ще приковава погледите.

Клас защита срещу взлом Подход на извършителя Продължителност
RC 1 N Елементите имат слаба защита срещу опити за взлом с употреба на телесна сила като ритане, скачане, повдигане или изтръгване. 3 мин.
RC 2 Неопитен извършител се опитва да отвори затворената врата с допълнителната помощ на инструменти като отвертка, клещи или клин. 3 мин.
RC 3 Опитен извършител се опитва да отвори затворената врата с допълнителната помощ на втора отвертка и лост кози крак. 5 мин.
RC 4 Опитен извършител се опитва да отвори затворената врата с допълнителната помощ на ударни и режещи инструменти като чук и длето, както и акумулаторна бормашина. 10 мин.
RC 5 Опитен извършител се опитва да отвори затворената врата с допълнителната помощ на електрически инструменти като бормашина, прободен трион, ъглошлайф. 15 мин.
RC 6 Опитен извършител се опитва да отвори затворената врата като употребява описаните в RC 5 инструменти с по-голяма мощност и по-голям диаметър. 20 мин.

Като опция към новите врати ThermoCarbon от Hörmann може да поръчате защитното оборудване RC 2, RC 3 или RC 4. Новата врата ThermoSafe се предлага с опция за защитно оборудване RC 2 или RC 3. Изследвания показват, че един опит за взлом трае средно не повече от три минути. Със защитното оборудване RC 3 или RC 4 вратите са защитени до 10 мин. при опит за взлом от опитни извършители.

 

Хьорман България

Към пазара на строителни елементи днес се добавят вратите за дома и индустрията на фирма “Хьорман”, като в рамките на Европа това е най-голямата фирма в този бранш. Това бе постигнато през годините от фамилната фирма посредством постоянен растеж, иновации, гаранции за качество и близост до клиента. - Гаражни врати - Индустриални врати - Задвижвания - Техника за разтоварване - Интериорни врати - Каси - Алуминиеви прозорци

Прочетете също: