София ще участва в Европейската седмица на регионите и градовете „Дни на отворените врати 2012 г.

Любомир Христов

Източник: vestnikstroitel.bg

От 8 до 11 октомври в Брюксел, Белгия ще се проведе 10-тото издание на Европейската седмица на регионите и градовете „Дни на отворените врати 2012 г.“.

София ще бъде представена от заместник-кмета на София г-н Любомир Христов в дебата „Be SMART – think CITY! – Как да свържем интелигентния, устойчивия и включващия растеж в управлението на бъдещата Европа?“ Дебатът ще предостави възможност да бъдат обсъдени значимите решения, насочени към традиционната представа за „умни градове“ (енергийна ефективност, по-чист транспорт и т.н.), както и да бъдат разгледани социални и екологични предизвикателствата (здраве, образование, недостиг на вода и др.).

Г-н Христов ще бъде говорител в откриването на събитието заедно с члена на Европейския парламент г-н Йан Олбрихт, който е модератор на събитието. Събитието ще се проведе на 09 Октомври 2012 г., от 09 до 13 ч. Дебатът се организира и с участието на градовете и регионите Гданск (Полша), Ваксьо (Швеция), Баска автономна област (Испания), Вейле (Дания), Арагон (Испания), Каталуния (Испания), Сардиния (Италия), Лодз (Полша), Хелсинки (Финландия), Силесия (Полша), Рига (Латвия), Лубелские (Полша).

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: