Сроковете за изграждането на бъдещия Национален музеен комплекс ще бъдат спазени

лувър

Източник: vestnikstroitel.bg

Министърът на културата Вежди Рашидов направи преди два дни инспекция на изграждането на Националния музеен комплекс в София. „Главболгарстрой” АД е изпълнител на проекта в 500 кв.

Президентът на „Главболгарстрой” АД Симеон Пешов лично показа на министър Рашидов напредъка по строителните работи на уникалния обект. Двамата заедно обходиха и огледаха частите от сградата, които имат нужда от допълнително антиземетръсно укрепване.

„Договорката ни е, че до осем месеца Музеят трябва да бъде готов и да може да посреща посетители. Това ще бъде дом за историята на българската държава” –  заяви министър Рашидов.

„Уверявам Ви, че „Главболгарстрой” гарантира качеството и ще спази сроковете за изграждането на Музея, въпреки че това е сграда, която наистина има нужда от сериозна работа”, подчерта Симеон Пешов пред министър Рашидов.

На 26 септември т. г. на официална церемония министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на София Йорданка Фандъкова дадоха старт на изграждането на бъдещия Национален музеен комплекс, наричан и „Българският Лувър”.

Средствата за изграждането на Музея са предоставени от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013, като стойността на безвъзмездната финансова подкрепа е в размер на 27 251 872 лева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: