Среща на двете страни на строителния процес

stroitelnasedmitza

Проекти от конкурса за нова визия на София ще бъдат показани в дните на Българска Строителна Седмица

Предстоящи, настоящи или временно преустановени проекти с поглед към тяхното стартиране или довършване ще бъдат обсъждани на предстоящия дискусионен форум, който ще се проведе във втория ден на Българска Строителна Седмица. Проектът е съвместна инициатива на Агенция Булгарреклама и електронното издание Строители Бг. Международната специализирана изложба за енергоефективно, екологично и функционално строителство от 19 до 22 март ще се проведе за 14 пореден път в Интер Експо Център – София.

Столична община ще предостави проекти, част от които са участвали в приключилия преди седмица конкурс за нова визия на центъра на София.  Дискусионният форум „Да събудим строителството“ ще привлече интереса и на всички участници в Българска Строителна Седмица с интересната си програма.

Лекции ще изнесат арх. Георги Коларов, председател на Български съвет за устойчиво развитие, както и  представител на специалност “Технология и механизация на строителството” към строителния факултет на Университетът по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ). Студентски проекти ще бъдат показани и на отделна изложбена площ.  В дискусията ще се включат и Сдружение Български врати, прозорци и фасади, което тази година отбелязва своя 10 годишен юбилей.

В откриването ще вземе участие Борис Радулов, председател на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС). Асоциацията ще се представи на изложението с информационен щанд. С детайлни демонстрации на свои продукти ще се включат компаниите Винербергер ЕООД и  Ксела България, а Серафимов студио ще покаже архитектурни проекти.

За участие във форума „Да събудим строителството“ е отправена покана и към Министерство на инвестиционното проектиране, Камара на архитектите в България, Камара на строителите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Съюз на архитектите в България, както и компаниите  БАСФ, Semmelrock България, Хабитат България и Маркам.

Дискусиите и лекциите на форума ще  засегнат теми с основните проблеми в строителството – използване на несертифицирани продукти и материали, дъмпинг на цени, свързан с предлагането на нискокачествени материали на пазара. Целта е да се срещнат представители на целия строителен процес, показвайки стремежа на строителния бранш в България за скоростно „събуждане“ и раздвижване в строителния сектор.

Българска Строителна Седмица 2014 ще се проведе паралелно с изложенията SofiaLogExpo и Security Expo увеличавайки ефекта за деловите участници и изложителите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: