pixel

Най-големият СПА център на Балканите ще бъде в Сапарева баня

spa

Руснаци вдигат най-големия СПА център на Балканите в Сапарева баня. Те ще вложат 30 млн. евро в проекта. Огромната инвестиция е на Руския държавен фонд „Милосърдие“ на правосъдното министерство. Общата площ за уникалния СПА, балнео- и хотелски комплекс ще е 50 декара. Очаква се първата копка да бъде направена утре (05.02), съобщава в.“Стандарт“.

Проектът е публично-частно партньорство с община Сапарева баня. Около 300 работни места ще бъдат разкрити за българи по време на проекта за изграждане на обектите. Толкова ще са и работниците, наети след старта на в комплекса.

Предвижда се да се изгради 4-звезден хотел с 200 стаи и луксозно 5-звездно вип крило с 12 апартамента. Ресторанти, кафенета, фитнес зали, медицински кабинети също ще „изникнат“ в комплекса.

Служителите на руското правосъдно министерство ще почиват у нас на преференицални цени. Очаква се обаче комплексът да привлече платежоспособни клиенти от цял свят с разнообразието и качествените спа и балнеопроцедури.

Източник: inews.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: