Първият етаж на Айфеловата кула ще генерира зелена енергия

aifelovata kula

Айфеловата кула, един от символите на Париж, все повече застарява и властите търсят начини да модернизират знаковата структура. Мащабен ремонт на първия етаж на кулата ще превърне това място в малка зелена електроцентрала.

Проектът е на стойност  $34.милиона и включва пълна реконструкция на намиращите се на първия етаж павилиони на Айфел и Фери, където се намират рецепцията, магазини и ресторант.

След завършване на проекта приемната зона пред асансьорите ще бъде обновена и разширена, ще има нови конферентни зали, многофункционален театър с 200 места, посетителски център и открита музеографична пътека, която води около първия етаж. Стъклена настилка и парапети ще бъдат инсталирани така, че да осигурят възможно най-хубавите гледки от височина 57 метра над земята.

За да помогне за подобряване на енергийната ефективност на кулата и да намали нейния доста голям въглероден отпечатък, първият етаж павилиона ще бъде оборудван със слънчеви панели и LED осветление. Четири вятърни турбини с вертикални оси ще захранват турбина за питейна вода. Система за дъждовна вода пък ще събира всяка капка по време на валежите с цел напояване.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: