pixel

Apple ще изгражда още соларни проекти в Китай

apple

Apple ще изгради 200 мегавата нови проекти за слънчева енергия в Китай, обяви компанията. Тя ще работи с местните доставчици, за да си осигурява повече възобновяема енергия. Това е най-новият ход на голямата компания, с който тя иска да подтикне доставчиците си да работят по-екологично, на фона на критиките, че нейните местни партньори са силно замърсяващи предприятия.

Освен, че ще изгради допълнителни 200 MW в северната, източната и южната част на Китай, технологичният гигант заяви, че ще започне инициатива “за подтикване на производствените си партньори да станат по-енергийно ефективни и да използват чиста енергия в своите производствени дейности”, съобщава greentech.bg.

Като част от анонса в сряда основният доставчик на „ябълката“ – Foxconn обяви, че ще построи 400 MW нови проекти за слънчева енергия до 2018 г., като се започне от провинция Хънан. “Тези проекти далеч надхвърлят дейността на Apple в Китай, която цели да помогне на нашите доставчици да възприемат чистата енергия от възобновяеми източници,” посочи Лиза Джаксън, вицепрезидент по околната среда, политиките и социални инициативи в Apple.

Съобщението идва месец след като Apple обяви, че ще изгради първия си голям проект за слънчева енергия в Китай – две 20 MW соларни ферми в провинцията Съчуан, реализирани съвместно със соларния разработчик SunPower.

Компанията твърди, че в момента нейните дейности в Китай са “въглеродно неутрални“, защото слънчевите инсталации произвеждат повече енергия, отколкото се използва в офисите и магазините на фирмата в цялата страна.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: