pixel

Спряха строежа на проблемен блок

stroej

Строителният контрол при район “Витоша” на Столична община спря изкопните работи на сградата, която се строи между два панелни блока в столичния квартал “Бъкстон” и за която Строители.Бг писа.

Спирането на строежа е до изясняване на случая, казаха от общината.

След оглед, извършен в понеделник, комисия е установила, че наистина по съседните блокове са се появили вертикални и хоризонтални пукнатини в мазилката до 1 милиметър, както се оплакаха живеещите в сградите.

Все още не е изяснено обаче дали те са от строежа. В момента се извършват укрепителни дейности на изкопа и на съседните сгради, като решение за продължаване на строежа ще се вземе до месец.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: