pixel

Първото в света окачено „кръгово“ кръстовище за велосипедисти

velosipedisti

На вниманието на всички ентусиасти-колоездачи: вижте това първо по рода си, окачено кръгово кръстовище за велосипедисти! Проектирано от IPV Delft, то се намира между местностите Айндховен, Велдховен и Меерховен в Холандия. Проектът целенасочено насърчава по-здравословния начин на живот.

Цифрите около това удобство за велосипедистите определено са впечатляващи: 70 метра височина на централния пилон, 24 стоманени въжета кръгло мостово платно, направено от около 1000 тона стомана.

velosipedisti

Според архитектите, всички въжета са прикрепени към вътрешната страна на палубата на моста точно там, където палубата се свързва с кръгла противотежест. По този начин се възпрепятства евентуално усукване палубата на моста.

Проектът наподобява „летяща чиния“, която се носи над кръстовището Хеерба-Мееренакервег, където основният пилон маркира входния път към градовете Айндховен и Велдховен.

Без съмнение такава огромна маса от стомана не е най-екологичното решение на света, но пък възможността огромен брой велосипедисти да преминават спокойно и безопасно през кръстовището може би оправдава не-екологичния материал.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: