BIG в партньорство с ICON за 3D принтиране на домове

Bjarke Ingels Group (BIG) установи партньорство с ICON, за да разшири нивото на компетентност и възможностите на групата за проектиране за 3D принтирани домове в близко бъдеще.

ICON е компания, специализирана в роботизираното строителство на къщи чрез 3D принтиране, познато още като адитивно производство. ICON представи първия си 3D принтер, успешно получи разрешение за строеж (първото в Америка) и отпечата къща в Остин, Тексас, през март 2018 г. Година по-късно компанията разкри плановете си да построи първите в света обществени къщи за социални нужди в Мексико, които са 3D отпечатани. Мисията на компанията е да създава надеждни домове, използвайки строителни технологии от бъдещето, включително роботика, софтуер и строителни материали.

„Вярваме, че 3D принтирането ще играе преобразуваща роля в бъдещето на строителството и с нашите инвестиции и партньорство с ICON можем активно да допринесем за тази трансформация. С ICON ние отваряме нови хоризонти в материален, технологичен и екологичен аспект. Роботизираното строителство ще ни позволи да премахнем загубите в процеса на конвертиране на данни в материя и ще ни позволи да изграждаме домове с по-бързи темпове, с по-малко отпадъци и с по-голяма прецизност от днес“, споделя Бярке Ингелс, основател и креативен директор на BIG.

„В началото на 2018 г. в Северна Америка нямаше 3D принтирани къщи, а днес вече са почти двадесет, а ние се подготвяме да изградим още стотици. Очакваме да постигнем по-бърз напредък през следващите години, за да въведем жилищата и строителството в технологичния модерен свят, в съответствие с най-големите надежди на човечеството“, добавя Джейсън Балард, съосновател и изпълнителен директор на ICON.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: