pixel

11 млн. евро за проекти между България и Турция

proekti

Започна приемът на проекти от България и Турция за 11 млн. евро. Поканата отправиха в понеделник Министерството на регионалното развитие и благоустройството на България и Министерството по въпросите на ЕС на Турция. Парите са по програма “Интеррег” – за трансгранично сътрудничество България-Турция, която бе презентирана от Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие.

От българска страна са допустими съвместни проекти в областите Бургас, Ямбол и Хасково, а от турска – провинциите Одрин и Къркларели. Проектните предложения трябва да са по околна среда и устойчив туризъм. Минималната стойност за 1 проект е 50 000 евро, а максималната – между 100 000 и 120 000 евро. За инвестиционните проекти минималната стойност е 250 000 евро, а максималната – между 400 000 и 600 000 евро.

Срокът за кандидатстване е 16 март 2016 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: