Спират строителството по участъка Шумен – Белокопитово от АМ„Хемус“- причината 8 млн. лева

API

 Ако не се изплатят задълженията към изпълнителя, работата по обекта ще бъде преустановена до края на годината. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров на среща с инж. Димо Димов, изп. директор на фирмата – изпълнител на обекта автомагистрала „Черно море“ АД, и с вицепрезидента на КНСБ Валентин Никифоров, съобщават от пресцентъра на агенцията.
Държавата не се е отказала от обекта, заяви Лазаров, но няма предвидени пари в бюджета за него.
По информация на economic.bg изпълнителят е представил в АПИ три сертификата за близо 8 млн. лева за извършените през тази година строително-монтажни работи на отсечката от „Хемус“.
Търсим възможности, за да осигурим поне тези средства, с които изпълнителят да може да изплати заплатите на работниците на обекта, подчертаха на срещата заместник-министър Петров и инж. Лазаров. Те заявиха, че държавата в никакъв случай не се е отказала от обекта, но в бюджета за 2014 г. не са предвидени никакви целеви средства за този обект, а и сегашното финансово състояние на държавата не позволява предоставяне на необходимия ресурс, ето защо временния изход от ситуацията е спиране на строителните работи на отсечката.
Участниците в срещата се споразумяха в четвъртък да проведат съвместна среща с Министерството на финансите, на която да бъдат обсъдени възможните варианти за осигуряване на средства за продължаване работата на обекта.

www.stroiteli.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: